Dongguan Xindeli Technology Co., LTD

Тенденцията за развитие на прецизната обработка през последните години

Време за освобождаване: 2023-06-14 11:02:41   Хитове: 4

in през последните години, тенденцията за развитие на прецизна обработка, тъй като в стратегията за развитие на Китай' s в стратегията за развитие, China' S Gare Equipment Manufacturing Enterprises се развива бързо, производственият капацитет на мнозина Големи предприятия за производство на оборудване са скочили до света' s напреднало ниво, или дори повече от света, но China' S Praduiting Proventionl е все още назад, като цяло прецизното производство е назад.




superfinishing технология е важна подкрепяща технология на съвременната висока война на-tech, основата на съвременната висока-tech индустрия и развитие на науката и технологиите и посоката на развитие на съвременната наука за производството.




-the развитието на съвременната наука и технологии се основава на експерименти, а оборудването на експериментални инструменти и оборудване основно не се нуждае от поддръжка на ултра-precision обширна технология. От производството на макро до микро производството е тенденция в развитието на производствената индустрия. Ultra-precision machining has entered thenano level, andnano-manufacturing is the frontier of ultraprecision machining.




-текущата цел на ултра-precision обработката е да се получат резултати от обработката с екстремна точност на формата, точност на размерите, увреждане на грапавостта на повърхността (микроcracks, напрежения, промени в тъканите и т.н.), без да променяте Физически свойства на материалите.

-1, висока точност, висока ефективност е вечната тема на ултра-precision обработка. Като цяло, твърдата абразивна обработка трябва постоянно да преследва точността на обработка на свободния абразив, а свободната абразивна обработка е обработката на твърда абразивна. Текущите ултра-precision обработваха технологии като CMP и EEM могат да постигнат изключително високо качество на повърхността и цялост, но не могат да гарантират ефективността на обработката. Въпреки че процесът на смилане на Ultra-fine има висока ефективност на обработка, CMP, EEM не може да достигне точността на обработка. Намирането на метод за обработка, който е ефективен и точен, е целта на изследователите на ултра-precision обработка. Появата на обработените полуsolid абразивни частици отразява тази тенденция. Той се проявява като композитен метод за обработка, като магнитно смилане и магнитна течност абразивна обработка на потока.




2, е интеграцията на процесите, с все по -яростната конкуренция на предприятията подобряването на ефективността на производството се превръща все повече и повече условие за оцеляването на предприятията. Именно в този контекст е имало призив за смилане и дори полиране. И тенденцията за използване на едно оборудване за завършване на различни обработки (като завъртане, пробиване, смилане, смилане, плъзгане) става все по -очевидно.




-3, голямо фотоелектрично оборудване (като например отражателите на големи астрономически телескопи) в авиацията, пространството и други полета на приложение изискват голям брой големи ултра \\ \\ Оборудване за обработка на NPRECISION. Микроминаторни устройства (като микросензори, микро-drive компоненти и др.) Изисквани в областта на Pico-electro-mechanics, фотоелектрическа информация и т.н. Pico-machining оборудване трябва да се използва за справяне с Pico-metals).--




at Присъства, технологията за висока прецизна обработка е в етапа на енергично развитие. С огромното търсене на високи

precision усъвършенствани керамични материали във военните, информационните и други индустрии, новите и високи ефективни ефективни керамични материали продължават да се появяват, а суперfinishing технологията се превърна в дълъг-term фокус на вниманието. Технологията на ултрафиново смилане, ултрафиново смилане, ултрафиново смилане и ултрафиново смилане е значително развита, а точността на повърхността на ултрафиновото смилане е достигнала нанометър или под-nanometer.---




-----it обикновено се счита, че ултраprecision обработващата технология на твърдото шлифоване, усъвършенстване и така нататък преследва прецизността на обработка на свободно шлайфащи частици , докато ултра

precision обработващата технология на твърди частици за шлифоване на твърди продукти преследва ефективността на обработка на твърди

state шлифовъчни частици. Технологията за прецизна обработка се развива в посока на висока ефективност, високо качество, ниска цена и опазване на околната среда.


Следващия: No

Свързани новини

2024 Dongguan Xindeli Technology Co., LTD Всички права запазени.