Dongguan Xindeli Technology Co., LTD

Техническите затруднения при прецизната обработка на части от струг

Време за освобождаване: 2023-06-14 10:53:37   Хитове: 2

lathe е един от незаменимите инструменти в промишленото производство, той може да отреже суровини, шлайфане, пробиване и друга обработка, за да се произвеждат различни прецизни части, тъй като развитието на съвременната индустрия осигурява силна подкрепа. Въпреки това, обработването на прецизни части на струговете не е лесна и трябва да се преодолеят много технически затруднения.


Изборът и подготовката на материалите са пряко свързани с цената на многократната стабилност на обработката и качеството. Задачата, необходима за обработката на струг, е в съответствие с естеството на материала, а изборът на параметри като дебелина, дължина, ширина и твърдост е много важен. Когато избирате материали, също е необходимо да се вземе предвид стабилността на материала, еднаквостта на твърдостта, силата на рязане и цялостната цена на материала.


machining размер и контрол на струйната обработка Изисква прецизен контрол на размера и точността на обработката. Контролът на точността зависи не само от точността на машинния инструмент, но и от обработката на инструмента, силата на затягане на приспособлението, подравняването на пръта и инструмента. В същото време е необходимо също да се обърне внимание на контрола на посоката, като закръглеността на цилиндричната повърхност и плоскостта на равнината, където101; Грешката играе ключова роля в скоростта на наблюдение и реакция на аксиални подвижни лагери, прецизни инструменти, виси и др. да изберете типа на инструмента и материала с характеристиките на материала. Скоростта на рязане, ъгълът на рязане, дълбочината на рязане, точността на рязане на експеримента, доставката на твърдост на материала и други фактори трябва да бъдат прецизно контролирани, за да се постигнат идеалните резултати от обработката. В този процес трябва да се вземат предвид много аспекти, като например контактната зона между инструмента и материала, контрол на температурата, отстраняване на чип и използването на смазваща течност.


surface грапавостта е един от ключовите показатели За измерване на качеството на продуктите и е по -важно за някои продукти с високи материали. За контрола на грапавостта на повърхността има много влияещи фактори в процеса на обработка на струг. Степента на износване на инструмента, твърдостта на материала, дълбочината на пробиване, скоростта на обработка и течността на смазване трябва да бъдат контролирани. Необходимо е да се премине през някои необходими проучвания на процесите, като например анализа на свойствата на материалите, анализа на обработката, подбора на инструменти и тела. В същото време е необходимо също да се проучи количеството на удължаването на инструмента, количеството на рязане, деформацията на пръта и температурата на повърхността и т.н., за да се потвърди експеримента и да се намери най -добрият план за обработка. Чувствителността на процеса също определя нивото на експериментатора. В обобщение, обработката на прецизните части на струг трябва да се сблъска с много технически затруднения и необходимостта от цялостно разглеждане и контрол, за да се получат високи продукти с висока
precision Precision Parts. За тази цел процесорите трябва да имат солидна основа и широк спектър от знания, с широк спектър от практически опит, за да свършат тази работа.

&#


Свързани новини

2024 Dongguan Xindeli Technology Co., LTD Всички права запазени.